https://time-les.si/

070 185 918

Pogoji poslovanja

OBVEŠČENOST UPORABNIKA IN SPLOŠNI POGOJI

 

Splošni pogoji spletne trgovine time-les.si  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/51154

Spletno trgovino time-les.si upravlja in vodi podjetje Boris Jurišić s.p., matična št. podjetja: 8583803000, sedež družbe: Šaleška cesta 18 c, 3320 Velenje, Slovenija, TRR: SI56 0284 3026 3301 830

Prosimo vas, da skrbno preberete pogoje poslovanja. Z  uporabo, registracijo ali transakcijo preko naše spletne strani, potrjujete, da ste prebrali, razumeli in se strinjali z navedenimi pogoji poslovanja.

 

1) DOSTOPNOST INFORMACIJ

V spletni trgovini time-les.si se zavezujemo, da bodo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovljene informacije:

 1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

2) KUPCI, UPORABNIKI 

Kupci v spletni trgovini time-les.si so lahko fizične ali pravne osebe. Fizične osebe pri nakupu dodatno varuje Zakon o varstvu potrošnikov. Uporabniki jamčijo za skladnost podatkov podanih pri registraciji in v procesu nakupa. Družba si v primeru napak kupca, zlorab ali kršitev pridržuje pravico do uveljavljanja zahtevkov za nastalo škodo.

Storitve spletne trgovine lahko uporabljate kot uporabnik brez registracije v sistem. Obiskovalec, ki je starejši od 18 let ima pravico do nakupa izdelkov preko spletne trgovine time-les.si.

Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb v zvezi s splošnimi pogoji poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Podatki kupca, potrebni za nakup artikla:

 • ime in priimek;
 • naslov za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe  in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Upravljavec ne odgovarja.

Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije.

 

3) VAROVANJE PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo – Uradni list RS, št. 14/03). Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik tako, da poskrbi za varnost in zaščito svojega uporabniškega imena in gesla.

 

4) NAKUP IZDELKOV

Postopek nakupa

1) Izbira izdelka

Na spletni strani www.time-les.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

2) Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice

Na spletni strani www.time-les.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljujte z nakupi”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja

 • 1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • 2. Način plačila: Izbira se lahko med 3 načini plačila: Plačilo po predračunu, Paypal plačilo, plačilo preko plačniških kartic.
 • 4. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine  in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

3) Zaključek naročila

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxx.”

Za vsa morebitna vprašanja ali nejasnosti pri nakupu se obrnite na nas preko telefonske številke 070 185 918 ali preko e-pošte info@time-les.si.

 

5) NAČINI PLAČIL

 • PO PREDRAČUNU Nakazilo na transakcijski račun podjetja Boris Jurišić s.p. po predračunu. Pošljemo vam predračun, katerega poravnate preko e-banke ali preko UPN plačilnega naloga na banki ali pošti. Pri izbiri plačila po predračunu prejmete na svoj e-naslov, ki ste ga navedli ob oddaji naročila, na katerem so izpisani vsi podatki za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenca/sklic in namen plačila. Pri izbiri plačila po predračunu boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom BN 02 (položnica). Položnico lahko najhitreje in najlažje plačate prek svoje spletne banke, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti. Predračun je potrebno plačati v roku 8 dni, v nasprotnem primeru se naročilo stornira. Naročila bomo odpremili takoj, ko bo plačilo razvidno na našem transakcijskem računu.

 

6) DOBAVA

V trenutku ko prejmemo denar bomo obdelali naročilo in obvestili dobavitelje za dobavo. Okvirni dobavni roki so navedeni na straneh izdelkov oziroma če pride do sprememb vas obvestimo.

 Naročila lahko oddate preko spletne trgovine vsak dan ne glede na časovni okvir. Plačila prejeta od ponedeljka do petka do 16. ure bodo bodo obdelana isti dan. Plačila, ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo obdelana prvi naslednji delovni dan.

 

7) DOSTAVA 

Dostava paketov je možna na dom oziroma na naslov, katerega navajate v naročilu. Poslovni partnerji za dostavo so naši proizvajalci, kateri vam direktno pošljejo izdelek preko službe za dostavo na želen naslov.

Skupaj z dobavitelji si prizadevamo da bi bili naročeni izdelki dobavljeni na najbolj optimalnen način. Za dostavo paketov poskrbijo naši dobavitelji, kateri odpremijo paket po plačanem predračunu. Okvirni dobavni roki so definirani pod opisi artiklov in so informativne narave.

Stroški dostave se ne zaračunavajo dodatno, cena artiklov je dejanska.

 

8) ARTIKLI IN CENE

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini time-les.si pogosto spreminjajo. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila do poteka predračuna.

V trenutku oddaje naročila ste seznanjeni s ceno ko prejmete predračun. Predračun je potrebno poravnati v roku 8 dni od datuma izdaje. V trenutku ko plačate predračun bomo poskrbeli za odpremo pošiljke. V primeru zamujanja s plačili, blago ne bo odposlano. Ponudnik kupcu izda račun v obliki elektronske pošte, z stroški in navodili, kako izdelke vrniti, če je to potrebno in možno. Plačilo po povzetju ni možno, kot tudi plačilo po obrokih.

Vse cene artiklov v spletni trgovini so navedene v € in so fiksno določene. Cene artiklov se lahko tudi spreminjajo glede na “akcijske” ponudbe. V nasprotnem primeru velja redna cena. Vsi artikli v spletni trgovini vsebujejo tudi brezplačno poštnino.  

Podjetje posluje brez žiga in ni davčni zavezanec. Cene ne vsebujejo morebitnega DDV-ja.

 

9) REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani.

Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahtevati, da podjetje izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.

 

10) GARANCIJA

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja pri izdelkih, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, izdano jamstvo za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12).

Garancija pohištva v spletni trgovini time-les.si velja 2 leti v skladu z EU predpisi, kjer je naveden njen rok. Uveljavljanje garancije je možno ob upoštevanju navedenih navodil ob predložitvi računa v roku od nakupa do konca veljave garancije. 

11) PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prejema izdelka podjetju na elektronski naslov time-les@info.com ali preko telefonske št. 070 185 918 sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Boris Jurišić s.p., Šaleška cesta 18 c, 3320 Velenje. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik, mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Obrazec za odstop od pogodbe iz petega odstavka člena b43.d (dostopen na povezavi: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV11915)Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Če ste prejeli neustrezno ali poškodovano blago lahko le tega vrnete v zakonskem roku 14 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in/ali nepoškodovano. Kupnina bo kupcu vrnjena na vnaprej dogovorjen način in sicer najkasneje v 14 delovnih dneh od vračila blaga.

12) KOMUNIKACIJA

Time-les.si, bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo lahko vsebovala naslednje sestavine:

 1. Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
 2. Pošiljatelj bo jasno razviden;
 3. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih;
 4. Jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;
 5. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo time-les.si izrecno spoštoval.

 

13) MNENJA, OCENE IN PRIPOROČILA

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

time-les.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih time-les.si pregleda. Podjetje ne bo objavilo mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni družbe, ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in podjetje dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Podjetje ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu time-les.si, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.

 

14) PRITOŽBE IN SPORIT

Time.les.si spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@time-les.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo ga bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si naše podjetje prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

 

15) ODVEZA OD ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadar koli in na kakršen koli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.