https://time-les.si/

070 185 918

GANTlights

Stefan-GANTlights

GANTlights

Dizajnerske luči iz Berlina

 

GANTlights so brezčasne dizajnerske luči z izrazitim arhitekturnim značajem. Izdelane so iz materialov, kot so beton, les in plemenite kovine, ki spremenijo vaš dom v edinstvene notranje prostore.

Stefan Gant, arhitekt in oblikovalec izdelkov iz Bavarske, je leta 2012 v Berlinu ustvaril blagovno znamko GANTLights. Blagovno znamko pooseblja kombinacija strogosti betona z lesom in plemenitimi kovinami. Stefan ročno izdeluje predmete z minimalističnimi oblikami in kontrastnimi oblikovalskimi elementi.

Stefan Gant s svojo ekipo deluje v berlinski soseski Rixdorf v nekdanji slaščičarni, ki jo je obsežno prenovil v razstavni prostor, studio in delavnico GANTlights.

workshop-GANTlights-Berlin
GANTLIGHTS0101

GANTlights luči so v celoti izdelane v Nemčiji – od najmanjše komponente do embalaže. Stefan Gant je začel z izdelavo luči sam. Ker pa se je povpraševanje po njih začelo povečevati, je njegovo podjetje hitro preraslo v mrežo lokalnih obrtnikov in delavnic. Od keramičarja do mizarja vsi sodelujoči prispevajo veliko strokovnega znanja in truda za vsak izdelek GANTlights. Podjetje je trajnostno naravnano in neposredno podpira lokalna podjetja v Berlinu.

NAGRADE

Tako kot se svetloba in senca medsebojno izključujeta, tudi v vseh stvareh prevladuje nasprotje.

Helene von Druskowitz, 1856-1918