7 vročih poletnih trendov notranjega opremljanja

Za notranjost leta 2019 je najpomembnejša trajnost in izbira pohištva iz naravnih materialov, ki vsekakor zagotavljajo najvišjo kakovost. Ko gre za opremo doma v poletnih mesecih, je letos poudarek na izbiri klasičnih modelov, katerih se zagotovo ne moremo naveličati.

Letošnji poletni trendi sledijo tradiciji in odkrivanju novih razsežnosti z uporabo naravnih tekstur in organskih materialov kot so les, kovina, volna, glina in kamen ter tropski vzorci.

1. Barvne palete v zemeljskih tonih

Barve kot so rjava, temno zelena, peščeno bež, opečnato rdeča in gorčična se ponovno vračajo v modo. Oplemenitite te naravne barve z ročno izdelanimi dodatki iz gline v turkizni barvi morja. Ko se naravni odtenki barv povežejo med seboj, dajejo sproščujoč občutek, ki bo dihal z vami in poživel vaš dom v toplem poletnem pridihu.

 

Dizajner: Joseph Chierowski
Sodobna  paleta toplih naravnih tonov v kombinaciji FOX lounge fotelja. Barva: bottle green; les: jesen – temen

2. Živahnost mix & match vzorcev

Da bi v poletnih mesecih dopolnili minimalističen videz doma, so vzorci resnično ključni. Pri izbiri vzorcev ni nujno, da uporabimo samo enega, vendar lahko uporabimo kombinacijo različnih stilov, ki se preprosto zlijejo skupaj. Ključ do popolnega zlitja vzorcev in barv je ta, da obdržite eno barvno paleto. Tako lahko uravnotežite prostor in ustvarite popolno poletno idilo v vašem prostoru.

Dizajner: Joseph Chierowski
Popestritev 366 retro foteljev s poletnimi vzorci in tkaninami.

 

3. Popestritev doma v tropskih vzorcih

Ta sodoben trend oznanja veselje in praznovanje poletja. Tropski vzorci rastlin veljajo za eleganten in brezčasen videz, ki nikoli ne bo izstopil iz mode.

Dizajner: Joseph Chierowski
Visokotrpežna tkanina, ki odraža tropsko živahnost. Barva tkanine: pineapple white; les: hrast – naraven

4. Izberite les in retro stil

Elegantne linije, masiven les in preprostost so ključne sestavine retro oblikovanja. Ta trend se kaže z dolgo življenjsko dobo, ki ustreza ljubiteljem minimalizma. Popestrite vašo osvetlitev doma in dodajte zanimive naravne luči, ki bodo prinesle toplino lesa v vaš dom. Izberite vašo najljubšo naravno paleto in pustite, da videz prostora govori sam.

Dizajn: Woolights
Ta moderna lesena luč bo popestrila vaš dom in ustvarila čudovit naraven ambijent v prostoru.

5. Uporabite odprte police

Namesto, da bi vse predmete spravili v predale, je zdaj trend, da so vaši najljubši elementi prikazani. Jasen in odprt prostor na stenah postaja vedno bolj priljubljena izbira. Tudi v manjših prostorih se lastniki stanovanj vedno bolj odločajo, za funkcionalno izkoriščen prostor z izbiro zložljivega pohištva, ki ni samo estetsko in lahkotno zasnovano, ampak tudi znatno prihrani prostor.

Dizajner: Malte Grieb
AMBIVALENZ je družba iz Berlina, ki ponuja inovativne rešitve za prilagodljivo, individualno in prostorsko varčno življenje ali delo.

6. Izberite surov in naraven videz pohištva

Surov videz pohištva je trend, ki povečuje vrednost tradicionalnih in organskih materialov kot so les, steklo, kovina in kamen. Ta trend izstopa skozi vizualno in otipljivo teksturo, ki se kaže v drobnih detajlih in ustvarja brezčasen videz. Tovrstno pohištvo zagotovo izstopa skozi svojo plemenitost in glamur v vsakem prostoru.

Dizajn: Tabanda
Elegantna in simetrična masivna pisalna miza. Les: hrast, ročno obdelan in oljen; originalna in edinstvena zasnova.

 7.  Poživitev zunanjih prostorov

V toplih mesecih vsekakor preživimo več časa na prostem. Prinesite tople barve in vzorce tudi v vaš zunanji prostor. Uporabite pletenine, ročno pobarvane lonce za rože ali keramiko in obarvajte vaš balkon, teraso ali vrt v prijetno poletno oazo.